Kookwinkel Oostendorp
nieuws op kookgebied
Camocco, kwaliteitskoffie voor volautomaten.

Vanaf eind jaren '80 verkopen wij koffie. Sindsdien is er behoorlijk wat verandert. We begonnen ermee uit noodzaak. Er was geen espressokoffie te koop in onze regio, en als je espressomachines wilt verkopen moesten we ook voor koffie zorgen. Een soortgelijk probleem kwamen we weer tegen in 1994, toen de eerste volautomaten kwamen. In onze regio waren toen geen koffiebonen te koop!    In de afgelopen jaren is het assortiment flink uitgebouwd en kwamen en gingen er vele merken. Maar de merken die een goed prijs- en kwaliteitsbeleid voerden hebben we nog steeds: 

 

   
 Langzaam gebrande bonen uit Sicilie v.a. € 12,95 / kg  Prachtige melange van het koffiehuis Geels € 15,- / kg  Bonen specifiek voor kleine volautomaten € 11,-/kg
     
     


Bijvoorbeeld Camocco koffie. Langzaam geroosterde kwaliteitsbonen. De Royal melange is speciaal voor de automatische koffiemachines van DeLonghi. Een supervers product, diverse melanges en al vanaf € 11,00 per KG. Er is ook een prachtige Decaf variant (van het Santos terroir). Heel bijzonder is de single origin koffie 'Java Mocco'.

Of Geels Milano, een prachtige medium gebrande melange die vooral bij Saeco, Bosch en Juramachines goed werkt.

Een milde koffie is AEG arabica, geschikt voor alle automaten en handmachines -voor maar €11,00 per kg.

Ionia is onze leermeester voor wat betreft 'slowroast coffee'! We hebben de soorten Gran Crema, Cinque Stelle, 100% Arabica, Superieur. Een romige cremalaag krijg je bij Gran Crema, een caffeine boost van Cinque Stelle, de 100% is een gelezen supremo boon, dat geeft de schoonste en zuiverste koffie. Juiste de Superieur heeft een stevige 'punch'.